Вилаш-Боаш: Не сме напълно готови за двубоя с Болтън


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш призна, че към момента готовността на играчите му за двубоя от седмия кръг на Висшата лига на Англия с Болтън не е на нужната висота, но побърза да увери присъстващите на днешната пресконференция журналисти, че всички негови футболисти ще възстановят формата си за мача в неделя. Представителите на медиите се опитаха да засегнат и темата с Карлос Тевес, която португалският специалист отказа да коментира и дори изрази съмнения, че ситуацията е същата като тази, която се описва в публичното пространство.

„Не мога да кажа, че в момента физическото състояние на футболистите се намира на добро ниво. Пътят до Испания бе дълъг и съпроводен с прехвърляния и други неприятни неща. Умората от двубоя с Валенсия все още е налице, но смятам, че всичко ще бъде нормално за мача е неделя и срещу Болтън ще излезем на сто процента готови", заяви Вилаш-Боаш.

„Стъридж се намира в добра форма и той може да бъде включен в стартовия състав. Същото се отнася за Дрогба, който е готов да помогне на отбора си. Срещу Суонзи решихме да проверим състоянието му и го пуснахме в края на мача. Дидие се намира наистина в отлична форма. Но ще преценим дали да го пуснем от самото начало. Това зависи от тактиката, която ще изберем за срещата в неделя. Относно Лампард, той подобрява представянето си с всеки изминал мач, но ние имаме под ръка 25 футболисти, които трябва да играят редовно. Ротацията е част от футбола и всеки се сблъсква с нея", допълва португалският специалист.

Както е известно, на днешната си пресконференция мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън подкрепи своя колега Роберто Манчини относно ситуацията с Тевес, но Вилаш-Боаш отказа да направи това и изрази своите съмнения относно случилото се на „Алианц-Арена".

„Не мога да коментирам какво е казал Сър Алекс. Не следя неговите коментарии, още повече, че всеки има право на свое собствено мнение. Това не е моя работа и наистина не ме интересуват изказванията на мениджъра на Юнайтед. Ако при мен възникне подобна ситуация?... Не мога да отговоря на този въпрос. При нас няма такава ситуация. Аз даже не съм сигурен, че точно по този начин стоят нещата в Манчестър Сити", завършва Вила-Боаш.

 

109