Сабалета: Всички в отбора трябва да помогнем на Тевес


Н. Гавазов

Пабло Сабалета е убеден, че играчите на Манчестър Сити трябва да помогнат на Карлос Тевес. Както е известно, аржентинецът, който на два пъти през лятото обяви желанието си да напусне отбора, предизвика полемика във вторник, когато отказа да влезе и замени Един Джеко по време на срещата от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига с Байерн Мюнхен.

По-късно Тевес отрече, че точно така стоят нещата, но снощи ръководството на Сити взе решение да отстрани нападателя от отбора. Сабалета също бе сред резервите на „Алианц-Арена" и бе забелязан да разговаря със воя съотборник, а по-късно призна, че изобщо не е знаел какво се случва около него. Той обаче обеща да помогне на Тевес през очевидно проблемния период в кариерата на нападателя.

„Ние всички в отбора трябва да помогнем на Тевес. Той е много важен играч за нас през последните две години, но може би всичко идва от това, че повечето мачове през настоящия сезон ги започна от пейката. Понякога е трудно да преглътнеш това, но има много нападатели, които също трябва да играят, трябва да вкарват и трябва да чувстват доверие. Всеки иска да играе. Моментът е труден за него, но ние трябва да бъдем наистина спокойни и да му помогнем", цитира Sky Sports думите на Сабалета.

 

110