Вместо шест седмици, Холдън ще пропусне шест месеца


Н. Гавазов

26-годишният полузащитник на Болтън Стюарт Холдън, който се завърна след продължително отсъствие, отново ще бъде извън строя за продължителен период време - отначало от „Рийбок Стейдиъм" съобщиха, че става дума за период от шест седмици, но след направените вчера допълнителни изследвания на играча, бе установено, че той има в дясното си коляно частици непочистен хрущял и ще трябва да се подложи на нова операция, от чието възстановяване ще са му нужни шест месеца.

Както е известно, Холдън, който е и национал на САЩ получи тежка контузия в срещата с Манчестър Юнайтед през март и се завърна в строя преди две седмици, изигравайки 90 минути за победата на Болтън срещу Астън Вила в мач от турнира за Купата на Лигата миналата седмица. Веднага след двубоя е станало чсно, че състоянието на играча не е добро и първоначално ръководството на Болтън се надаваше операцията на Холдън да бъде отложена за следващото лято, но след вчерашните консултации с докторите е станало ясно, че трябва да се предприемат незабавни действия.

„Нашата главна задача е да помислим за здравето на Стюарт. Това е огромен удар за него", заяви мениджърът на Роувърс Оен Койл.

"Убит, удушен, унищожен - това са думите, които ми идват в ума. Но ще продължа да се боря и съм готов да тръгна отново по дългия път", написа Холдън на страницата си в Twitter.

 

121