Реднап: Надявам се Адебайор да вкара няколко гола на Арсенал в неделя


Н. Гавазов

Дни преди едно от най-големите дербита на английския футбол между Тотнъм и Арсенал на "Уайт Харт Лейн", мениджърът на "шпорите" Хари Реднап призна, че не очаква топло отношение от феновете на гостите към бившия играч на "артилеристите" Емануел Адебайор, който играе под наем в Тотнъм от Манчестър Сити. Както е известно, след като напусна „артилеристите" и защитаваше световете на „гражданите", нападателят показа липса на уважение към феновете на Арсенал, празнувайки пред тях гола във вратата на бившия си тим.

"Обидите към играчите ме засягат не само в предстоящия мач, но като цяло, защото феновете в наши дни го считат за нормално, само защото според тях футболът е страстен спорт", цитира Mirror думите на Реднап.

"Емануел със сигурност ще бъде освиркван от привържениците на Арсенал, не само заради съперничеството между двата отбора. Той накара феновете на Арсенал да полудеят, отбелязвайки гол на своя бивш отбор преди две години, като пробяга разстоянието към техния сектор, падна на колене пред тях и ги провокира. След това се извини, но в крайна сметка какво толкова направи? Беше обиждан от феновете на Арсенал през цялото време", допълва наставника на Тотнъм.

"Надявам се, че Адебайор ще вкара няколко гола в неделя. Няма нужда да разговарям с него, за да контролирам емоциите му. Омръзна ми да слушам, че футболистите трябвало да приемат обидите от феновете в името на играта", завършва Реднап.

 

124