Катар: Няма да купуваме Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Изпълнителният директор на Qatar Investment Authority (QIA) отрече, че има опит за закупуване на Манчестър Юнайтед, съобщава новината Sky Sports, позовавайки се на телевизия Al Jazeera. Както е известно, миналата седмица собствениците на най-силния клуб в Англия предприеха действия на фондовия пазар в Сингапур за търсене на диалог с потенциални инвеститори и според спекулациите във френската преса, а по-късно и тази на Острова, министър-председателят на Катар Шейх Хамад бин Ясим бин Джабер ал-Тани е пристигнал в Лондон, за да преговаря за покупката на клуба.

След завръщането си от английската столица, Шейх Хамад, който е изпълнителен директор на QIA отрече информациите, че има интерес към осъществяването на подобен вид сделка и заяви, че пътуването му е било свързано със съвсем други дела.

„Това не е вярно. Ние обявихме преди няколко седмици, че ние няма да преговаряме, защото много хора говорят постоянно:"катарците ще купят това, катарците ще купят онова". Трябва да ви кажа, че такива слухове също вдигат цената неимоверно много", заяви Шейх Хамад в сутрешното предаване на Al Jazeera.

 

92