Сър Алекс: Играхме като истински шампиони


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън след равенството със Стоук Сити 1:1 изрази задоволството си от играта на своите футболисти и внесе ясното около контузиите на някои от футболистите. Както е известно, 100-процентовият успех на „червените дяволи" от началото на шампионата във Висшата лига бе прекъснат снощи на „Британия Стейдиъм" от „грънчарите", като резултатът бе открит от Нани в 27-та минута, но пет минути след подновяването на играта Крауч изравни.

„Ние се сражавахме като истински шампиони. Бяхме изправени пред сериозно предизвикателство, защото винаги е трудно да се играе на „Британия" - Стоук постоянно се стремеше да вкара гол, особено от стандартни положения, в което е тяхната сила, защото имат няколко високи играчи, които държат съперника си под постоянен натиск. Ние се справихме добре, с изключение при ситуацията с Крауч, който се възползва от височината си. Мисля, че равенството е справедлив резултат и Стоук си заслужи точката", заяви Сър Алекс за Magic Radio.

„Наложи се да направя някои промени преди и по време на мача, до които не исках да стигам. Трудно е да кажа, че Рууни е контузен. Това е по-скоро една лека травма, която ще го извади от строя за една седмица. Съществена се оказа загубата на Ернандес. Той придава скорост на атаката, острота и напускането му е загуба за нас. Джони (Б.ред. - Еванс) получи контузия на глезена по време на тренировката в петък. Този ден беше наистина кошмарен за нас - Еванс, Уейн, Карик", допълва Сър Алекс.

 

90