Манчини готов да хвърли Харгрийвс срещу Юнайтед


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини може да хвърли Оуен Харгрийвс срещу бившия му клуб Манчестър Юнайтед, когато е дербито между двата отбора следващия месец на „Олд Трафорд", съобщава Sky Sports. Както е известно, тригодишният престой на полузащитника в състава на „червените дяволи" предизвика остри полемики през тази седмица, които бяха свързани с лечението на Оуен от страна на медицинския екип на шампионите.

След головия си дебют при победата на Сити срещу Бирмингам в турнира Карлинг Къп, Харгрийвс заяви, че е бил третиран като „морско свинче" и целият му проблем в коляното се е усложнил от инжекциите, с които лекарите на Юнайтед са го лекували.

Очевидно, че Сър Алекс и ръководството на „червените дяволи" остана недоволно от изявлението на 31-годишния футболист, който е напълно вероятно да бъде отново в центъра на взаимоотношенията между двата клуба, когато на 23 октомври те ще се изправят един срещу друг.

„Най-важното е да запазим спокойствие и да мислим за тялото си. Ако всичко е наред през следващите две или три седмици, може би Оуен ще играе срещу Манчестър Юнайтед", заяви днес Манчини.

Подобна перспектива е много съблазнителна за Харгрийвс, въпреки че едва ли ще бъде посрещнат топло от трибуните на „Олд Трафорд", особено след вчерашното изявление на Юнайтед относно обвиненията от страна на играча, че не е бил лекуван правилно.

„Юнайтед не признава никаква валидност в коментариите, които Оуен направи. Ние сме разочаровани от неговите думи, защото положихме възможно най-добрите грижи за него през последните три години", се казва в изявление на ръководството на „червените дяволи".

Ако Харгрийвс се изправи на 23 октомври срещу Юнайтед, той ще стане втория играч след Тевес, който през последните две години излиза срещу бившия си клуб.

 

90