Далглиш: Ливърпул е по-голям от Керъл


Н. Гавазов

Завръщането на капитана на Ливърпул Стивън Джерард в строя отклони за малко натиска върху нападателя Анди Керъл, съобщава Sky Sports. Както е известно, закупеният за 35 милиона паунда през януари от Нюкасъл футболист все още е без гол в пет мача от Висшата лига на Англия и критиките към него става все по-големи, а оставянето му като резерва в мача срещу Брайтън в турнира за Купата на Лигата породи въпроси за това, как нападателя ще се впише по-нататък в схемата а Ливърпул, ако продължава да играе по този безобразен начин.

Далглиш обаче отдава малко значение на спекулациите в пресата и на вчерашната си пресконференция побърза да защити своя футболист, но не пропусна да добави, че никой не е по-голям от клуба.

„Анди е професионален футболист, който разбира какво се случва във футбола. Той даде всичко от себе си срещу Тотнъм, но това беше един лош ден за нас. Имаме отбор, вкойто някои ще играят, а други ще почиват. Понякога ще бъдеш щастлив, а понякога нещастен. Но трябва всички да разберат - футболният клуб е по-голям от един човек. Сигурен съм, че играчите осъзнават това", цитира Sky Sports думите на Далглиш.

 

89