Харгрийвс: В Юнайтед се чувствах като опитно свинче


Н. Гавазов

Полузащитникът на Манчестър Сити Оуен Харгрийвс разкри безсилието на бившите си работодатели от Манчестър Юнайтед да се справят с контузиите му и призна, че се е чувствал като „морско свинче" при някои от процедурите, които е трябвало да изтърпи. Играчът смята, че ако е бил третиран по-различно, той е щял да се възстанови по-бързо, вместо да изиграе само девет минути за два сезона на „Олд Трафорд".

Както е известно, бившият английски национал, който бе смятан за един от най-добрите халфове на Европа докато играеше за Байерн Мюнхен, напусна Юнайтед със свободен трансфер това лято и в последния ден на трансферния прозорец премина изненадващо в градския съперник на „червените дяволи".

„Аз бях като морско свинче при повечето от процедурите, които ми бяха направени. Нямах избор, особено в ситуация, при която искаш наистина да се направи нещо, за да се върнеш в строя. Ситуацията се влоши след инжекциите, които ми биеха. Мисля, че от Юнайтед имат вина за всички тези контузии, които получих и които не ми позволиха да играя през последните години. Може би не трябваше да ми ги бият. Но е трудно да откажеш. Всички там (Юнайтед) са прекрасни хора. Всеки опитва по някакъв начин да ти помогне. Казват ми, че инжекциите ще помогнат и няма да има никакви странични ефекти. Очевидно е, че те не са били много наясно с това", заяви Харгрийвс за Guardian.

"Още след първия ми сезон на "Олд Трафорд", аз имах лек проблем със сухожилието, но не осъзнавах колко сериозна може да стане работата. Тогава обаче не получих почивка и трябваше да играя, след което нещата станаха наистина доста тежки. Това е моята кариера - загубих много години. Гледах как другите играят и ревнувах от начина, по който хората тичат", коментира халфът.

Харгрийвс допълни, че има голямо уважение към бившите си работодатели, но в момента се радва на новата страница в своя живот.

„Юнайтед са един от най-големите клубове в света заедно с Барселона и Реал Мадрид. Там има чудесни хора и аз съжалявам, че не бях в състояние да играя повече време за тях. Предвиждах нещата да станат по друг начин, но уви. Сега отново съм в голям клуб и се надявам с времето да успея да се утвърдя като основен футболист на отбора", завършва Оуен.

 

98