Далглиш: Реабилитирахме се за загубите във Висшата лига


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш остана доволен от победата с 2:1 при гостуването на Брайтън в 3-ия кръг на турнира за Купата на Лигата и отбеляза приноса на Крейг Белами за победата, а също така разказа и за завръщането на Стивън Джерард. Шотландският специалист заяви също така, че неговият отбор е трябвало да постигне задължителен успех след загубите по-рано срещу Стоук и Тотнъм в срещи от Висшата лига на Англия.

„Мисля, че Крейг беше великолепен. Когато се присъедини към нас, той каза, че ще даде своя принос за успеха на отбора, и думите не са били хвърлени на вятъра. Белами се отличава с невероятен ентусиазъм и към момента се намира във великолепна форма. Обича клуба си и постоянно гори от желание да излезе на терена и да помага на съотборниците си", заяви Далглиш на пресконференция след мача.

„Имахме нужда от тази победа, особено след последните загуби във Висшата лига трябваше да направим така, че да повишим самочувствието си. Реабилитирахме се за поражението в неделя. През първото полувреме играхме фантастично, докато през втората част домакините заиграха малко по-добре, но въпреки това ние постигнахме победата. Моите момчета се справиха чудесно, защото играхме срещу един много добър отбор. Определено Гус Пойет си върши чудесно работата и е постигнал много с отбора си", допълни шотландският специалист.

"Относно Стивън Джерард, много се радвам да го видя отново в игра, но ще трябва да го следим внимателно и да продължаваме да анализираме състоянието му, както досега. Наистина трябва да внимаваме с него. Не зная кога Стиви ще набере нужната форма, но самото завръщане ще ни направи по-силни. За нас това е голямо събитие. Той е талисманът на тима и се радваме, че отново е при нас. Това ще придаде увереност на всички", каза още Далглиш.

 

118