Венгер: Искам в Арсенал още 14 години


Н. Гавазов

В мениджъра на Арсенал Арсен Венгер се забеляза поредната демонстрация на недоволство, когато на пресконференция след вчерашния двубой от 3-я кръг на турнира за Купата на Лигата срещу Шросбъри Таун, в който воденият от него отбор с цената на много усилия победи с 3:1, му бяха зададени въпроси свързани с евентуалното привличане на треньор за работа със защитниците, както и за неговото собствено бъдеще.

Както е известно, в навечерието на въпросния двубой изпълнителният директор на лондончани Иван Газидис изрази подкрепата си за френския специалист, но независимо от думите на своите шефове, Венгер е убеден, че няма нужда от подобни заявления, защото е направил достатъчно за клуба.

„Само заради това, че от 32 години се занимавам с треньорска дейност, аз нямам намерение да отговарям на подобни въпроси. Дали ще работя в клуба още десет години или един ден, аз ще позволя на други да ми оценят работата. В момента съм изцяло съсредоточен върху успешната си работа с отбора. И нека да ви предупредя: спекулациите относно бъдещето ми не ме вълнуват. Постиженията ми? Аз съм тук 14 години и 14 години играем в Шампионска лига. Искам това да продължи още 14 години. Разбирам недоволството на хората и критиките, но както знаете, на хората е присъщо да преувеличават. Приемам критиките и не казвам, че мен не ме вълнува какво се говори. Както всички хора, аз също искам да чувам хубави неща за себе си, но няма какво да се оплакваш, когато губиш и в резултата на това те критикуват. Когато при нас всичко е нормално, ние приемаме похвалите, поради това сме длъжни да поемаме и вината, когато нещата не вървят добре", заяви Венгер.

 

83