Венгер: Всички клубове живеят в сянката на Реал и Барселона


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че европейската цел пред „артилеристите" е излизане от групите на Шампионската лига и по-късно търсене на възможности за победа в най-престижния европейски клубен турнир", съобщава Sky Sports . Френският специалист призна също така, че всички европейски клубове живеят в сянката на Реал Мадрид и Барселона, заради финансовата независимост на двата испански гранда.

„Виждам два клуба, които са над останалите в света - това са Барселона и Реал Мадрид. Всички останали са с изравнени възможности. Вътре в страната ни конкуренцията стана много трудна, а отвън Барса и Реал са с много голяма финансова мощ", заяви Венгер за Sky Sports.

"За нас това е ново начало, защото имаме нов отбор. Това, което сме заложили на карта е да покажем, че можем да преминем през груповата фаза. Вече показахме, че можем да спечелим и трябва да продължим напред", допълва французинът.

Венгер заяви също така, че Манчестър Сити не може да бъде сравняван с Барселона.

„Много е рано да бъдат сравнявани двата отбора. Играчите на Барселона спечелиха Световната купа, освен това, отборът спечели два пъти Шампионската лига през последните три сезона. Рано е, аз наистина мисля, че за Сити е рано", каза още Венгер.

 

185