Официално: Тевес вече не е капитан на Манчестър Сити


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини потвърди, че аржентинският нападател Карлос Тевес през новия сезон няма да бъде капитан на отбора. Отнетите пълномощия са възложени на белгийския защитник Венсан Компани. Както е известно, в ролята си на капитан 27-годишния Тевес вдъхнови „гражданите" за победа в турнира за Купата на Англия и завоюване място в Шампионската лига, той стана и голмайстор на Висшата лига на Англия заедно с Димитър Бербатов, но проблемите извън терена му струваха капитанската лента.

Принуден да се върне в Сити след като трансферът му в Коринтианс не се състоя, Тевес все още не е излязъл нито един път на терена като титуляр и както смята Манчини, ролята на капитан подхожда най-добре на 25-годишния Компани - един от най-стабилно представящите се играчи в отбора.

„Новият капитан е Компани. Причината е проста: през лятото Карлос поиска да напусне клуба. В момента той е с нас, но ние все още не намерихме решение за него", заяви Манчини за Sky Sports.

Официално в своята нова роля Компани ще влезе днес, когато в рамките на 4-я кръг на Висшата лига на Англия „гражданите" посрещат Уигън.

 

90