Де Хеа: Критиките ми помагат да се усъвършенствам


Н. Гавазов

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа заяви, че медиите имат право да го критикуват, след грешките които допусна в началото на кариерата си в отбора на „червените дяволи", но също така призна, че не се влияе от критиките, тъй като те се отнасят само за няколко мача. Както е известно, младият испански вратар е виновен за един от головете на Манчестър Сити във финала за Суперкупата на Англия, а също и за попаденията срещу УБА и Арсенал.

Вратарят, който пристигна през лятото срещу 17 милиона паунда бе подложен на силна критика, а някои медии дори спекулираха с титулярното му място в отбора. Съотборниците му и мениджъра Сър Алекс подкрепиха стража, а Де Хеа заяви, че е правилно да бъде критикуван, като това ще бъде полезно за него, за да подобри играта си.

„Нормално е, когато сбъркаш да те критикуват. Дори още повече когато си вратар, тъй като винаги се намираш в светлината на прожекторите. Случващото се ме кара да тренирам повече, а също така да се опитвам да запазя непокътната своята увереност в собствените ми сили. Заобиколен съм от добри хора, което означава, че можем да направим големи неща, а аз да израствам като вратар", цитира AS думите на Де Хеа.

„Тук е невероятно - клуб, фенове, спортни съоръжения, атмосфера - всичко е от някакъв друг свят. Наистина имаш чувството, че принадлежиш на велик клуб", допълва стражът на Юнайтед.

„Трудно е, когато дойдеш от друга страна и се налага да се приспособиш веднага, но всеки ден се интегрирам все повече, включително напредвам и с изучаването на езика. Това е напълно нормално - имам нови съотборници, футбола е различен от този в Испания и тренирам само два месеца с отбраната. Всичко ще стане по-лесно с времето, аз съм убеден за това", продължава испанецът.

Де Хеа бе запитан и за отношенията си със Сър Алекс и призна, че мениджърът се държи повече приятелски, отколкото хората предполагат.

„Когато си с него, осъзнаваш наистина какво представлява и колко впечатляваща личност е. Изненадан съм от неговата доброта", каза още Де Хеа.

 

149