Президентът на Арсенал обяви, че Венгер остава


Н. Гавазов

Президентът на Арсенал Питър Хил-Ууд заяви, че работата на Арсен Венгер не бива да бъде поставяна под съмнение и опроверга спекулациите, че френският специалист ще напусне мениджърския си пост. След шест сезона без трофей, Арсенал преживява най-трудните си времена и най-лошия си старт в първенството на Висшата лига и също така спечели само една точка от три мача, а в последния кръг загуби катастрофално с 2:8 от Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд".

Лошото начало и напускането на звездите Фабрегас и Насри доведе до там, една част от феновете да поискат оставката на Венгер. Хил-Ууд обаче призна, че Борда на директорите даже не смята да обсъжда този въпрос.

"Всичко това са абсолютни глупости. Мисля, че той е достатъчно щастлив в Арсенал, както и ние. Привлякохме някои нови имена и въпреки, че не познавам много от тях, мисля че те ще успеят да повдигнат класата на отбора", цитира Daily Star думите на Хил-Ууд.

Босът не пропусна и да засегне изказването на вицепрезидента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, който в понеделник призна, че каталунците са закупили Сеск Фабрегас за сума, която не съответства на истинската класа на испанеца.

„Той е абсолютно прав. Барселона купи Фабрегас евтино. Неговото желание обаче бе да се върне там, като ние уважихме решението му".

 

89