Фабрегас: Без Венгер щях да съм никой


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Сеск Фабрегас, който през лятото пристигна от Арсенал в Барселона, призна, че нямаше да постигне сегашните си успехи, ако не е бил мениджърът на „артилеристите" Арсен Венгер. Също така, 24-годишният испанец опроверга информацията за това, че френският специалист едва ли не, го е откраднал от академията на Барселона и е възпрепятствал завръщането му в родния клуб.

„За Венгер е създадена погрешна картина, защото ако не беше той, сега нямаше да съм играч на Барса", зави Фабрегас пред El Pais.

"Без него нямаше да дебютирам на 16 - годишна възраст, нямаше да играя финал в Шампионска лига на 18 години и нямаше да стана на 20 години капитан на Арсенал. И той бе човекът, който убеди ръководството на „артилеристите", което не искаше да ме продава при никакви обстоятелства, да намали малко трансферната ми цена", допълва полузащитникът на каталунците.

„В Арсенал направих всичко, каквото можах. Ако говорим за титли, то за съжаление изпускахме три пъти победата във Висшата лига. Много ми се искаше да станем шампиони, но за съжаление не успяхме да постигнем това. Но Лондон си остава завинаги мой град. Аз не заведох приятели там, но всички играчи от съблекалнята на Арсенал и Венгер сега са мои другари. Без Арсен щях да бъда никой, нямаше да стана и световен шампион. Много сме разговаряли двамата и неговите думи ще останат завинаги в моя живот. Когато си тръгвах ми беше тежко да говоря с който и да е било, но намерих сили да поговоря с Венгер. Това, което той ми даде е нещо безценно", каза още Фабрегас.

 

92