Уолкът отрече за конфликт с Капело


Н. Гавазов

Наскоро излязлата на пазара автобиографична книга на полузащитника на Арсенал „Тио- бързо съзряване" предизвика полемики в пресата, заради критиките, които футболистът отправи към своя треньор в националния отбор на Англия Фабио Капело, описвайки го като „хладен и циничен". Веднага след представянето на изданието обаче, играчът побърза да разсее съмненията, че има някакъв конфликт с италианският специалист и в интервю за Sky Sports подчерта, че Капело е приел с насмешка опитите му за писателска дейност.

„Ние не сме имали някаква специална среща, за да си изясняваме отношенията. Видяхме се в Италия и просто се посмяхме над книгата. Той ми каза, че ме харесва повече като футболист, отколкото като писател. Аз никога не съм се замислял, че книгата ще предизвика някакви проблеми. Фабио винаги се е отнасял добре към мен. Той е много предан като треньор. Истински професионалист, но в същото време умее и да се отпуска. Той ни предоставя свобода и сам обича да играе голф", заяви Уолкът.

„Съставът ни е добре балансиран и за всяка позиция претендират по няколко играчи, а скоростта ми е фантастична. Атмосферата също е много добра. На 22 години съм и може би, защото играя отдавна, хората ме мислят за стар. Искам още да израсна като играч и да постигна много, както с клуба си, така и с националния отбор, допълва полузащитникът.

 

96