Аршавин: Сега играта на Арсенал ще се промени


Н. Гавазов

Нападателят на Арсенал Андрей Аршавин сподели своето мнение за промените в лагера на „артилеристите" и изрази своята увереност, че в най-скоро време, играта на отбора ще се промени. Както е известно, воденият от Арсен Венгер тим загуби през лятото Самир Насри, Сеск Фабрегас и Гаел Клиши, но загубата от Манчестър Юнайтед с 2:8 накара ръководството на лондончани да развърже кесията си и в последния ден на трансферния прозорец отборът бе подсилен от Артета, Бенаюн, Мертезакер и Андре Сантос. Ден по-рано към „артилеристите" се присъедини и капитанът на анционалния отбор на Южна Корея Парк.

„Загубата на Фабрегас и Насри се оказа истинска катастрофа за нас. Още по време на мача с Удинезе, аз казах на Бендтнер, че не се чувства комфорт в обработването на топката в средата на терена и пасовете към Ван Перси не са добри. Той се усмихна и ми каза: „Разбира се, Сеск може да бъде заменен пълноценно единствено от Шави. Щастлив съм, че успях да бъда в един отбор заедно с Фабрегас - това е наистина класен играч", заяви Аршавин за Весь Спорт.

„Съдейки по количеството и качеството на закупените играчи, смятам обаче, че футболът на Арсенал в близко време ще претърпи изменения. Това 2:8 срещу Юнайтед явно ускори работата на трансферния пазар. Не успяхме да преживеем разгрома - само няколко часа след мача се разпръснахме по националните си отбори. Но приемам философски нещата - два пъти в моята кариера съм губил с резултат 1:7 и когато цифрите на таблото започнаха да се сменят с баскетболна скорост си казах: „Бог обича Троицата, сега отново ще загубя с 1:7 и повече никога няма да се случи това". Ето, че вкарахме втори гол.... Не съм съгласен, когато казват, че хората не са незаменими. С Артета и другите нови играчи, ние няма да покажем футбола, който беше със Сеск и Самир", допълва руският национал.

 

94