Бивш бос: Венгер има нужда от доверие


Н. Гавазов

Бившият заместник-председател на Борда на Арсенал Дейвид Дийн смята, че мениджърът на „артилеристите" Арсен Венгер все още има недовършена работа в клуба от Северен Лондон и се надява, че френският специалист ще остане на „Емирейтс" още дълго време. Както е известно, Венгер е подложен на страхотен натиск от страна на фенове и специалисти, след като вече шеста година е без спечелен трофей, а с напускането на Фабрегас и Насри, на практика бе сложен край на неговия т.нар. „План 2005".

Допълнително масло в огъня на бушуващите критики по адрес на французина добави и унизителната загуба с 2:8 от Манчестър Юнайтед, която е най-голямата в последните 116 години за Арсенал.

„Арсен има недовършена работа тук. Феновете трябва да му отдадат нужното уважение. При Венгер Арсенал имаше много добри времена и няма причина отново да не постигне успехи. Хората говорят, че трябва да си тръгне, но това е много опасно нещо, защото е много лесно да се отървеш от него, но след това? Напълно разбирам безпокойството във феновете, защото очакванията винаги са големи. Ние сме голям клуб, 15 години неизменно участваме в Шампионска лига, а привържениците на отбора не са виждали трофей в последно време, което е голямо разочарование за тях. Но Венгер трябва да остане", заяви Дийн.

 

219