Тери: Рууни ще остане на това равнище още десет години


Н. Гавазов

Капитанът на националния отбор на Англия Джон Тери изрази своето възхищение от нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и заяви, че той ще продължава да демонстрира своите качества още десет години. Както е известно, именно дубълът на 25-годишният Рууни помогна на националния отбор на неговата страна да се разправи с България на стадион „Васил Левски" в петък вечер в квалификационна среща за Евро 2012.

Уейн се представя добре не само в представителния отбор на Англия, но и за клубния си тим, отбелязвайки пет гола, с което помогна на Юнайтед да бъде лидер в класирането на Висшата лига.

„Уейн отново е великолепен. Той тренираше забележително през седмицата и както преди се явява нашата ударна сила. Всички коментират за младежите в националния и за ветераните, но той не подхожда към нито една от тези две категории. В следващите десет години съм убеден, че Рууни може да даде много", цитира The Guardian думите на Тери.

„От самото начало на сезон той показва своята великолепна форма в Юнайтед, а след това продължи в същия дух и за Англия. Приятно е да имаш в състава си човек, който не е съгласен с нищо друго, освен с победата - дори и на тренировките. Неговият ентусиазъм се отразява и на останалите играчи", допълва защитникът на Челси.

 

99