Тевес: Във взаимоотношенията ми с Манчини има любов и омраза


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Сити Карлос Тевес призна, че във взаимоотношенията му с мениджъра на отбора Роберто Манчини има любов и омраза. Както е известно, аржентинецът излезе с изявление през лятото, в което той призна, че не се чувства щастлив в Англия и иска да напусне клуба. Нападателят дори бе пред трансфер в Коринтианс, но сделката пропадна, след като бразилците не успяха да гарантират финансовата обезпеченост на трансфера.

Докато част от другите играчи на „гражданите" участват в мачовете за националните си отбори, Тевес се завърна в Аржентина на почивка и още на международното летище „Езейза" край Буенос Айрес бе посрещнат от огромна тълпа журналисти, пред които разказа за своите взаимоотношения с Манчини.

„Имам конфликти с Манчини, но това са взаимоотношения на любов и омраза. Той е фантастичен и иска да подобрим отношенията си. Разреши ми да дойда в Буенос Айрес, за да се насладя на празника. Той ме остави в тези първи срещи от Висшата лига, защото му казах, че трябва да вляза във форма. Щастлив съм в Сити", цитира Clarin думите на Тевес.

27-годишният футболист също така се оплака, че е станал изкупителна жертва за елиминирането на Аржентина от Уругвай на четвъртфиналите от турнира Копа Америка, след като пропусна 11-метров наказателен удар в серията дузпи срещу бъдещия шампион на Южна Америка. В предишните мачове на отбора той започна като титуляр, но заради лошата си форма бе резерва срещу Уругвай.

„От една игра в националния отбор може да загубиш престиж, защото ако не спечелиш ще те разпънат на кръст. Бяхме под голям натиск да победим. Изпаднах в депресия след този двубой и не спрях да ям, след като не успяхме да дадем на хората в Аржентина радост. Наложи след това да ходя в клиника за отслабване, за да сваля някой килограм. Боли ме много, че не бях в състояние да играя по начина, по който бих искал да го правя", допълва нападателят.

 

89