Мойс разочарован от трансфера на Артета


Н. Гавазов

Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс изрази разочарованието си от напускането на Микел Артета и призна, че не е могъл да направи нищо, за да задържи на „Гудисън Парк" играча. Както е известно, късно снощи Арсенал привлече сензационно полузащитника и подписа с него четиригодишен договор, като стойността на трансфера се смята, че е за 10 милиона паунда.

Смяташе се, че „артилеристите" ще пропуснат крайния срок, след като по-рано през деня Евертън отхвърли офертата за Артета. Съгласно информациите, лондончани дори са предложили Никлас Бендтнер да бъде част от сделката, но и това не е било прието от „карамелите".

Според Sky Sports, няколко часа преди да затвори трансферният прозорец (Б.ред. - 23:00 часа местно време), Микел е дал да се разбере, че силно желае да премине в отбора воден от Арсен Венгер, което е накарало „артилеристите" да се завърнат на масата за преговорите и буквално в последния час на позволения за трансфери срок събитията са се развили мълниеноснo.

„Микел даде ясно да се разбере, че той желае да се присъедини към Арсенал, ако дойде подходяща оферта. Аз съм много разочарован, че го губим, но перспективата да играе в Шампионска лига е нещо, което аз не мога да му предложа", цитира Sky Sports Дейвид Мойс.

Трансферът на Артета последва този на полузащитника на Челси Бенаюн, който ще играе под наем на «Емирейтс» и сложи финалните щрихи към ходовете на Арсен Венгер, който в последния ден подсили отбора си със защитниците Пер Мертезакер и Андре Сантос.

 

98