Официално: Арсенал подписа с капитана на Южна Корея


Н. Гавазов

Арсенал обяви официално, че е подписал с нападателя на Монако и капитан на националния отбор на Южна Корея Парк Чу-Йон. Договорът с 26-годишният азиатец е за две години, тъй като през 2013 година играчът трябва да се завърне в родината си, за да отбие задължителната си военна служба. Този трансфер е много изненадващ и „артилеристите" привлякоха Чу-Йънг изпод носа Лил, като французите до последно бяха сигурни, че са постигнали споразумение с играча, който трябваше да се присъедини към тях в събота.

Кореецът отбеляза за Монако 25 гола в 91 мача в Лига 1, а на 19-годишна възраст направи своя дебют за националния отбор на страната си, с който взе участие на Мондиал 2006 и 2010. Той е наследник на Парк Джи-Сунг, след като последния прекрати по-рано през годината своята кариера.

"За мен е чест и съм много щастлив да дойда в Арсенал. Истинска мечта е да бъда тук и съм много горд да бъда играч на Арсенал. Сега трябва да покажа колко съм добър, защото това е един голям отбор. Ще дам най-доброто от себе си, няма да се откажа до последно, ще демонстрирам сърце и ще дам всичко от себе си. Надявам се феновете да ме подкрепят", заяви новото попълнение на Арсенал.

„Щастливи сме, че подписахме с Чу. Той ще донесе истинска класа към нападението ни и ще е ценно допълнение за състава", каза Арсен Венгер.

Според официалният сайт на „артилеристите", Парк ще носи фланелката с номер 9.

 

98