Македа пред трансфер в Нюкасъл


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Юнайтед Федерико Македа може да се присъедини към Нюкасъл под наем, съобщи новината лично агента на играча. Както е известно, по-рано мениджърът на „червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън заяви, че не планира да отдава под наем или да продава Македа, но шотландецът има толкова голямо богатство от възможности в атака, че ще бъде трудно за играч като италианеца да играе редовно, ако той остане на „Олд Трафорд.

С Димитър Бербатов, Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Майкъл Оуен в състава, завърналият се под наем Дани Уелбек започна страхотно сезона, преди да се контузи по време на двубоя с Арсенал през уикенда.

Македа прекара втората половина на сезона в родната Италия със Сампдория и неговият агент Джовани Биа потвърди вече, че няма никакъв шанс клиентът му да се завърне в Серия А.

Но Биа също така заяви, че Юнайтед все пак е готов да отдаде нападателя под наем, но в клуб от Висшата лига на Англия и призна, че става дума за КПР или Нюкасъл.

„Македа няма да се върне повече в Италия и Манчестър Юнайтед ще го изпрати под наем в клуб от Висшата лига. Към момента, Нюкасъл Юнайтед е с по-големи шансове да го привлече, отколкото КПР', цитира Sky Sports думите на Биа.

 

263