Джо Коул във Франция, преговаря с Лил


Н. Гавазов

Полузащитникът на Ливърпул Джо Коул е в преговори за преминаване под наем във френския Лил, съобщава Sky Sports. Както е известно, няколко отбора през това лято бяха свързвани с бившия футболист на Челси, сред които са Тотнъм и Куинс Парк Рейнджърс. Английският национал се присъедини към „мърсисайдци" през миналото лято и цяла година се бореше за титулярно място, но не впечатли с играта си и изигра само 20 срещи за „червените".

Коул сега е в преговори с Лил - шампионът на Франция, който може да му предложи участие в Шампионската лига, което със сигурност би поблазнило 29-годишният играч. Смята се дори, че халфът вече е прекосил Ламанша, за да се срещне с представителите на Лил. Този вариант обаче ще се осъществи, само ако пропадне преминаването на англичанина в Тотнъм, като "шпорите", които са участници в Лига Европа са опция №1 пред играча на "мърсисайдци".

Лил вече показа интерес към редица английски играчи в лицето на Бенаюн и Нгог, но усилията му да подпише с някой от тях двамата не успяха да се материализират.

 

94