Харгрийвс на крачка от сензационен трансфер в Сити


Н. Гавазов

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс се оказа в центъра на едно от най-бурните трансферни лета, приближавайки се към удивителен пртеход в състава на „шумните съседи" Манчестър Сити. Във вторник, Харгрийвс, на когото ръководството на „червените дяволи" посочи вратата, смятайки, че играчът повече не може да бъде полезен на отбора, премина тричасови медицински изследвания в болница Bridgewater в Манчестър, напускайки след това сградата във видимо добро настроение.

Както е известно, Юнайтед привлече полузащитника от Байерн Мюнхен през 2007 година срещусумата от 17 милиона паунда, но заради травми, той не успя да се докаже на „Олд Трафорд". През лятото интерес към него имаше от страна на Лестър Сити и УБА, а през последните 24 часа дори се появиха съобщения, които го свързваха с Тотнъм и Астън Вила.

След като през миналата седмица привлече в редиците си Самир Насри от Арсенал, мнозина специалисти предположиха, че Роберто Манчини е приключил с трансферната си дейност, но явно под това се е разбирало покупката на играчи - относно свободните агенти, а именно такъв се явява Оуен Харгрийвс, ръководството на „гражданите" е дало зелена светлина на италианеца.

174