Реднап: Някой манипулира Модрич


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап призна, че няколко часа преди днешната среща с Манчестър Сити на „Уайт Харт Лейн", полузащитникът на „шпорите" Лука Модрич го е помолил да не играе във въпросния двубой. Специалистът е убеден, че някой е оказва влияние на хърватския национал да направи всичко възможно, за да накара шефовете си да го продадат. Както е известно, Модрич се оказа в центъра на трансферна битка през това лято, когато Челси отправи две оферти за него, но предложенията бяха отклонени от ръководството на Тотнъм.

Миналата седмица в медиите се прокрадна информацията, че „сините" ще отправят трета оферта в размер на 30 милиона паунда, което разгневи президента на „шпорите" Даниел Леви и слуховете затихнаха въпреки, че в понеделник Модрич не игра срещу Юнайтед на „Олд Трафорд", като Реднап заяви, че „главата на играча не е на мястото си".

В петък, спекулациите около бъдещето на Модрич отново изплуваха и отначало Daily Mail, а по-късно и останалите таблоиди съобщиха, че Челси ще предложи 40 милиона паунда за Лука, с което на „Стамфорд Бридж" се надяват да убедят ръководството на Тотнъм да се раздели с полузащитника.

Модрич все пак игра 65 минути срещу Манчестър Сити, но Реднап призна, че е трябвало да убеждава играча да направи това.

„Лука дойде при мен днес в 11:30 сутринта и ми заяви, че не се чувства добре, защото главата му отново не е наред. Казах му: „Ти трябва да играеш днес. Трябва да дойдеш и да играеш". Обясних му, че имаме много контузени играчи и той трябва да излезе на терена, защото аз разчитам на него и той ми е основният човек в състава", признава Хари Реданп пред Standard.

Мениджърът на Тотнъм обаче е убеден, че бившият футболист на Динамо Загреб е бил посъветван от някого за тази си постъпка, за да се опита чрез сила да осъществи преминаването си на "Стамфорд Бридж".

"Сигурен съм, че е бил посъветван да каже, че не може да играе. Ние вече сме го видяли заедно с представители на други клубове. В петък всичко беше нормално и той се готвеше да играе. Но явно нещо се е случило вечерта. Не знам какво, но нещо е станало. Вестниците съобщиха, че Челси готви 40 милиона за него. Докато Модрич все още вижда някаква светлина, че може да отиде там, той може и би слуша някого по какъв начин да се измъкне оттук. Добре, че идват срещите на националните отбори. Когато се завърне, трансферният прозорец ще бъде затворен", допълва мениджърът на Тотнъм.

 

118