Венгер: Чувствам се унизен


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е разочарован от голямата загуба, която неговият отбор претърпя от Манчестър Юнайтед, но също така отрече, че ще напусне своя пост. Както е известно, шампионите отнесоха своя противник с 8:2 след попадения на Нани, Дани Уелбек, Парк Джи-Сун, дубъл на Ашли Йънг,  и хеттрик на Рууни, който премина границата от  150 отбелязани гола за Юнайтед. Лондончани успяха да отговорят само с голове на Уолкът и Робин ван Перси и записаха най-голямата си загуба във Висшата лига досега.

„Чувстваш се унизен, когато допуснеш осем гола. Това е ужасен ден за нас – сринахме се физически през второто полувреме”, заяви Венгер веднага след мача за BBC Sport.

Запитан, дали ще подаде оставка през паузата, която предстои в първенството, заради мачовете на националните отбори, френският специалист бе сдържан и отговори уклончиво: „Добре, че имаме почивка преди следващия ни мач”.

Три дни преди края на трансферния прозорец, Венгер е подложен на натиск да привлече нови футболисти, а след разгрома в неделя вечер на „Олд Трафорд”, със сигурност французинът ще бъде още повече критикуван за досегашната си трансферна политика.

„Знам, че в Англия когато губиш срещи, проблема се решава с купуването на играчи. Днес аз не можех да разчитам на осем основни играчи. Няма отбор в света, който да не страда, когато му липсват осем основни футболисти. До края на прозореца остават три дни. Засега не желая да кажа нищо повече”, завършва разочаровано Венгер.

95