Сър Алекс отново нападна ФА


Н. Гавазов

Сър Алекс Фъргюсън, подготвяйки се да изпрати значителна част от отбора си в изпълнение на своя национален дълг, се оплака от отношението на Футболната асоциация на Англия (ФА), която според него третира Манчестър Юнайтед като ла***на. Както е известно, наставникът на „Трите лъва" Фабио Капело се очаква да обяви в неделя състава на водения от него отбор за мачовете на Англия срещу България и Уелс, които са част от квалификациите за Евро 2012 и според източници близки до италианеца, около осем играчи на шампионите ще бъдат поканени в националния тим.

Сър Алекс е доволен от положението, но въпреки това, не пропусна за пореден път да обвини ФА в лошо отношение към 19-кратните шампиони на Англия, намеквайки за наказанията, които му бяха наложени от футболните чиновници, както и това, че Рууни получи безпрецедентна санкция от два мача миналия сезон за поведението на нападателя по време на гостуването на Уест Хем в мач от 31 кръг на Висшата лига на Англия.

"Фантастично е. ФА може да осъзнае най-сетне кой създава повече играчи за страната от всеки друг клуб в света. Може би ще се зарадват и ще разберат колко сме важни за Англия, вместо да ни третират като ла*на", сподели шотландецът.

"Доволен съм за играчите. Те са страхотни", каза още той.

 

74