Насри: Венгер ми беше като втори баща


Н. Гавазов

Полузащитникът на Манчестър Сити Самир Насри заяви, че Арсен Венгер му е бил като втори баща по време на престоя си в Арсенал. Както е известно, френският плеймейкър напусна „Емирейтс", за да се присъедини към „гражданите" срещу сумата от 24 милиона паунда. Венгер не бе съгласен да се раздели с играча, но бившият футболист на Олимпик Марсилия даде ясно да се разбере, че желанието му е да напусне - само година преди края на договора си Арсенал.

Въпреки трансферната сага, която продължи цяло лято, Насри заяви, че е впечатлен от престоя си в лондонския клуб и по-специално от Венгер.

„Никога няма да забравя това, което той направи за мен. Той дойде да ме вземе, когато бях в Марсилия и направи от мен това, което съм аз сега. Винаги ми се доверяваше - дори, когато бях контузен, а когато се завръщах в отбора ми даваше шанс. Той беше до мен през цялото време. Постоянно четях какво пишеха вестниците за него, но аз не мога да забравя това, което той направи за Арсенал и английския футбол. Уважавам го много и винаги ще му бъда благодарен за всичко, което той направи за мен", заяви снощи Насри в предаване за клубната телевизия на Манчестър Сити.

Тези коментарии дойдоха буквално няколко часа, след като полузащитникът бе цитиран от медиите да казва, че на феновете на Арсенал им липсва страст.

Днес, на специална пресконференция, на която бе представен официално като играч на Сити, Насри опроверга вчерашните твърдения във вестниците и заяви, че думите му са били грешно интерпретирани.

„Думите ми са предадени грешно. Никога не съм казвал, че феновете на Арсенал не са добри. Казах ясно и искам сега да повторя същото: тук виждам истинска страст, малко по-различна от тази в Арсенал. Никога не съм казал и няма да кажа, че привържениците на Арсенал не са добри. Сеск каза същото: атмосферата на „Хайбъри" е по-добра от тази на „Емирейтс". Не ме разбирайте погрешно, моля ви", заяви Насри.

 

132