Венгер твърдо е решен да подсили отбора


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер твърдо е решил да укрепи полузащитата на отбора до края на трансферния прозорец. Според източници от клуба, „артилеристите" имат намерение да привлекат под наем Лучо Гонсалес от Олимпик Марсилия и Марвен Мартен от Сошо. За аржентинеца Венгер смята да предложи на френския клуб 5 милиона евро, но Олимпик не желае да пусне лидера си под наем и би се съгласил да се раздели с него, единствено, ако бъде закупен от друг клуб.

Относно 23-годишния Мартен, Арсенал е приготвил 15 милиона евро. Повече от очевидно е, че „артилеристите" се разбързаха с укрепването на тима и индикация за това е доскорошното изявление на президента на Сошо Александър Лакомб, който заяви, че дори някой да предложи 10 милиона за талантливия футболист, той няма да се раздели с него. Отговорът на Арсенал е с 5 милиона отгоре, като е очевиден стремежа да се избегнат излишни пазарлъци, което би довело до губене на време.

Не се знае обаче след вчерашния жребии дали Олимпик ще позволи на Гонзалес да премине в Арсенал. Както е известно, двата отбора попаднаха в т. нар. „група на смъртта", където са още Олимпиакос и Борусия Дортмунд.

Ето и програмата на Арсенал в предстоящите мачове от група F на Шампионската лига:

13.09. Борусия - Арсенал

28.09 Арсенал - Олимпиакос

19.10 Олимпик - Арсенал

01.11 Арсенал - Олимпик

23.11 Арсенал - Борусия

06.12 Олимпиакос - Арсенал

 

73