Гигс постави нов рекорд


Н. Гавазов

В срещата от 2 кръг на Висшата лига на Англия срещу Тотнъм, полузащитникът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс подобри рекорд, който беше ненадминат четвърт век. Деветте минути игра, които уелсецът проведе на терена, влизайки като резерва на Клевърли, позволиха на ветерана да стане рекордьор по брой изиграни срещи, проведени в първенството на Англия.

Играта срещу „шпорите" стана за „уелският вълшебник" мач номер 614 -ти и по такъв начин, той подобри рекорда на Стив Периман от Тотнъм, който бе поставен преди 25 години.

Както и Гигс, Периман прекара своята кариера на практика само в един клуб - Тотнъм, за който игра от 1969 до 1982 година. Той беше капитан на „шпорите" и изигра 854 мача за отбора си и два пъти подред вдигна над главата си Купата на Англия.

Райън Гигс дебютира в състава на Юнайтед във Висшата лига през 1991 година - пет години след като Стив сложи край на своята 17-годишна кариера.

В момента Периман е футболен директор в Екзитър Сити и не е знаел, че в продължение на 25 години е бил рекордьор, докато хора, занимаващи се със статистика не му казали, че Гигс е пред това да го изпревари.

Когато в понеделник вечер Райън излезе на терена, заменяйки Клевърли, Периман изрази своето задоволство и поздрави легендата на Юнайтед.

„Аз много се радвам, че моят рекорд е подобрен именно от Гигс. Малко съм разстроен, но все пак, това е най-добрият професионалист, който познавам. Това, което постигна с Юнайтед е просто феноменално", заяви Периман.

 

94