Официално: Номер 19 за Насри в Манчестър Сити


Н. Гавазов

Седмица преди да затвори трансферния прозорец в Европа, приключи една от сагите през това лято.  24-годишният полузащитник на националния отбор на Франция Самир Насри премина успешно медицинските прегледи днес и подписа четиригодишен договор с Манчестър Сити. По такъв начин, футболистът ще остане на „Етихад Стейдиъм" до лятото на 2015 година. Предполага се, че за своя лидер Арсенал е получил около 26 милиона евро.

Както е известно, Насри изигра последния си мач за „артилеристите" при поражението 0:2 срещу Ливърпул през уикенда и до вчера на обед се смяташе, че трансферът му в „гражданите" е пред провал, след като взе участие в сутрешната тренировка на отбора воден от Арсен Венгер. Полузащитникът обаче все пак прие предизвикателството да облече екипа на Манчестър Сити и е твърдо готов да спечели трофей с новия си клуб, след като за трите си години престой не успя да вземе нищо с Арсенал.

Насри ще играе с номер 19 през своя първи сезон на „Етихад Стейдиъм" и се очаква през уикенда да вземе участие в двубоя от 3 кръг на Висшата лига на Англия срещу Тотнъм на „Уайт Харт Лейн".

 

91