Венгер обеща да укрепи Арсенал


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обеща да укрепи отбора си, след продажбата на Сеск Фабрегас и очакваното преминаване на Самир Насри в Манчестър Сити. Както е известно, миналата седмица „артилеристите" се съгласиха неохотно на сделката с Барселона, която в крайна сметка позволи на бившия капитан да се завърне у дома, а вчера се договориха с Манчестър Сити за трансфера на Насри и позволиха на френския национал да отпътува на север, за да премине медицински изследвания преди присъединяването си към клуба от „Етихад Стейдиъм".

До този момент Арсенал привлече Жервиньо, Окслед-Чембърлейн и Карл Дженкинсън, но феновете искат да видят по-свежи лица, с които Венгер да сложи край на шест години работа без трофеи.

Трансферният прозорец затваря след седмица и французинът настоява клуба да вземе мерки, след нещастният старт на кампанията си във Висшата лига на Англия. Снощи стана ясно, че босовете от „Емирейтс" са позволили на Венгер да похарчи около 90 милиона паунда за нови играчи - възможност, от която Арсен янам да се откаже.

„Разбира се, че ние ще подсилим отбора в следващите няколко седмици", заяви Венгер за Daily Mirror преди днешната решаваща среща с Удинезе за попълване групите на Шампионската лига.

„Надявам се да успеем да направим това", допълва французинът.

Мениджърът на Арсенал също така се порови в причините, поради които бяха продадени Фабрегас и Насри, които според него са напълно логични.

„Никой не е искал да губи Фабрегас, но бяхме принудени от ситуацията, която наистина се опитахме да избегнем. При Насри нещата са такива, че той не желаеше да удължава договора си и загатна, че има намерение да играе другаде. Каква степен на ангажираност можеш да имаш, когато играчът не желае да се обвърже в дългосрочен план? Това е въпросът, на който трябва да си отговорите сами. Футболните правила са направени така, че играчът може да струва много пари и след шест месеца нищо. Смятам, че действията ни бяха напълно правилни и логични - принудени от психологически и финансови причини", допълва французинът.

 

80