Фабрегас: Пожелавам успех на Насри в новия му отбор


Н. Гавазов

Бившият капитан на Арсенал Сеск Фабрегас пожела успех на бившия си съотборник Самир Насри, който днес премина в Манчестър Сити. Както FUTBOL TV съобщи вече, поредната трансферна сага свързана с играч на „артилеристите" приключи по най-неочакван начин, а финалът и бе достоен за сценарии на филмова продукция. Най-напред сутрешните британски издания излязоха с информацията, че Насри е отказал да играе за Арсенал в мача срещу Удинезе в сряда вечер, а след това, многобройните журналисти, които се бяха събрали на базата в Колни видяха как френският национал тренира заедно с останалите футболисти на тима, при това във видимо добро настроение.

Веднага местната преса излезе с информацията, че полузащитникът ще пътува с групата за мача в Италия, което означаваше, че преминаването му на „Етихад Стейдиъм" е заплашено от провал и най-вероятно той ще продължи да бъде играч на Арсенал.

В следобедните часове обаче настъпи обратът - най-напред BBC Sport съобщи кратко, без никакво пояснение, че Самир се намира в Манчестър, за да премине задължителните медицински изследвания преди трансфера си в Сити, но тази информация не намери потвърждение в нито един официален източник. По-късно вече, официалният сайт на Арсенал потвърди информацията, както и това, че докато отборът лети за Италия, Насри ще се отправи на север.

Тази вечер Сеск Фабрегас на личната си страница в Twitter пожела успех на Насри в новия му клуб.

„Успех на приятеля ми Насри в новия му клуб. Това е един от най-добрите играчи в света", написа Фабрегас.

Новият капитан на Арсенал Робин ван Перси също пожела успех на французина: „Всичко най-добро за Насри в новия му клуб. Благодаря за всички хубави неща!".

Полузащитникът Джак Уилшър изказа съжаление от напускането на Насри, но също не пропусна да му пожелае успех на новото място: „Успех на моя приятел Насри. Аз научих много от него. Играч от такава световна класа ще ми липсва".

 

95