Telegraph: Юнайтед удължава договора на Бербатов


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед няма никакво намерение да загуби Димитър Бербатов безплатно, съобщава в днешния си брой Daly Telegraph. Както е известно, договорът на българина с рекордьора по титли в Англия приключва след година и ако не бъде подновен, Митко ще си тръгне от „Олд Трафорд" със свободен трансфер. Ръководството на „червените дяволи" обаче е твърдо решено това да не се случи с голмайстора на Висшата лига за миналия сезон, който е и рекордна покупка в историята на клуба.

Както е известно, спекулациите относно бъдещето на българина започнаха още по време на финала на Шампионската лига, когато Бербатов, въпреки решаващата си роля в спечелването на рекордната 19-та титла не бе включен в групата за мача. Митко обаче многократно заяви, че иска да остане в отбора воден от Сър Алекс и даде да се разбере, че сегашното му положение го устройва напълно.

Миналият месец главният изпълнителен директор на Юнайтед Дейвид Гил призна, че „няма смисъл" да се започват преговори за удължаване контракта на българина", тъй като в договора му има опция, според която, по всяко време срокът на действието на сегашното му съглашение може да бъде увеличен с една година - нещо, което именно смятат да направят босовете на шампионите.

 

81