Капело: Арсенал се нуждае от свежа кръв


Н. Гавазов

Наставникът на националния отбор на Англия Фабио Капело смята, че Арсенал трябва да добави малко свежа кръв към състава си, но допълни също така, че „артилеристите" са изправени пред трудна задача в това отношение, защото не е лесно да се намерят качествени играчи в края на трансферния прозорец. Както е известно, мениджърът на Арсенал е поставен под голям натиск от страна на феновете на тима, след като на старта на Висшата лига техните любимци спечелиха само една точка от два мача.

Миналият понеделник „Емирейтс" бе напуснат от Фабрегас, а бъдещето на Насри остава несигурно, въпреки твърденията на Венгер, че френският национал ще остане в отбора.

Запитан след загубата от Ливърпул, дали мениджърът на Арсенал трябва да остане на поста си, Фабио Капело заяви, че Венгер е добър специалист, но се намира в много труден момент.

„Аз се надявам той да остане и да продължи да работи на „Емирейтс". Имам добри впечатления от него и той наистина е добър мениджър. Просто в момента се намира в един труден период и моментът наистина не е добър, защото шест години без трофей за такъв голям клуб като Арсенал си е наистина лошо. Но мисля също така, че трябва да бъде по-активен и да закупи няколко нови играчи. Това обаче е трудно, защото най-добрите футболисти в момента са с големи отбори, които имат амбицията да печелят трофеи", заяви за Sky Sports Капело.

„Мисля, че Арсенал има пари, но ще им бъде трудно да реагират в момента и да подсилят отбора си. Може би ще трябва да изчакат зимата, ако искат да направят нещо", допълва селекционерът на националния отбор на Англия.

 

86