Ман Сити с икономична победа над Саутхемптън (видео)


Н. Гавазов

Бързият гол на Ерлинг Холанд позволи на Манчестър Сити да победи с 1:0 Саутхемптън и да поведе поне за ден във Висшата лига.

Едерсон, Рубен Диас, Йошо Гуардиол, Матео Ковачич и Фил Фодън се завърнаха в титулярния състав на Сити след победата с 5-0 над Спарта Прага в средата на седмицата в Шампионска лига.

За първи път от повече от месец Адам Лалана стартира за „светците”, заменяйки Юкинари Сугавара.

Домакините започнаха доста мудно мача, но откриха резултата още в петата минута. Матеус Нунеш центрира от левия фланг към границата на вратарското поле, където Ерлинг Холанд преодоля бранителя и вкара топката под напречната греда - 1:0.

Саутхемптън прекара остатъка от първото полувреме в защита и едва малко преди почивката Камерън Арчър нахлу в пролуката и удари гредата.

Сити, след като отбеляза гол, изненадващо не бързаше и не използва създадените положения, за да затвърди предимството си.

Второто полувреме започна с атака на "гражданите". Вратарят на "светците" Аарън Рамсдейл и защитниците му работеха усилено.

Постепенно този натиск отслабна, но предимството на домакините във владението на топката все още беше съкрушително. Гостите така и не стигнаха до своя шанс да изравнят.

Сити лесно и бързо откри резултата, но след това изпадна в ступор. Топката просто не влезе във вратата и това остави плаха надежда на Саутхемптън. Предимството на "гражданите" обаче бе твърде голямо, за да се случи сензация.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



108