Ман Юнайтед се интересува от бразилско чудо


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед следи отблизо развитието на нападателя на Флуминензе Кауа Елиас .

18-годишният играч вече има 36 мача за сегашния си клуб, отбелязвайки шест гола и регистрирайки две асистенции в процеса, с впечатляваща статистика от девет гола в 12 мача за Бразилия до 17 години.

Според Sky Sports, Реал Сосиедад направи опит да подпише с Елиас по време на неотдавнашния трансферен пазар, но офертата на клуба от Ла Лига, смятана за около 20 милиона евро (16,6 милиона британски лири), беше отхвърлена от Флуминензе.

Докладът твърди, че Ман Юнайтед следи тийнейджъра, за когото се предполага, че ще смени клуба в близко бъдеще, смятайки се, че Фулъм го е следил повече от година.

Твърди се също, че има интерес от страна на Евертън , Байер Леверкузен и Наполи , като се смята, че Флуминензе е съобщил на заинтересованите клубове, че няма да разгледа оферти под €30 милиона (£24,9 милиона).

Трансферната политика на Ман Юнайтед сега е насочена към най-добрите млади играчи в световния футбол, като новият миноритарен акционер Сър Джим Ратклиф е решен да изгради отбор за бъдещето.

Елиас премина през младежката система на Флуминензе, като направи своя пробив в първия отбор миналата година и помогна на сегашния си отбор да спечели Копа Либертадорес през 2023 г.

Твърди се, че впечатляващите показатели на младежа за Бразилия до 17 години го е поставил на радара на редица заинтересовани клубове, докато в момента той има много контакти с футбола на първия отбор.

Няма съмнение, че Елиас отговаря на изискванията по отношение на новата трансферна политика на Ман Юнайтед, но остава да видим дали "червените дяволи" са готови да похарчат сумата пари, която Флуминензе би изисквала, за да го пуснат да напусне.

116