Далглиш: Венгер е фантастичен мениджър


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш скочи в защита на Арсен Венгер, описвайки работата на своя колега в Арсенал като „фантастична". Както е известно, в момента френският специалист е под огромен натиск, след като за поредна година „артилеристите" останаха без трофей. Раздялата в понеделник със Сеск Фабрегас, а преди това с Гаел Клиши, предстоящото напускане на Самир Насри и епидемията от контузени играчи внасят допълнително напрежение в обстановката в отбора и голяма част от феновете на тима поискаха оставката на французина.

Далглиш обаче, който бе замесен в нервен спор с Венгер по време на равенството 1:1 при гостуването на „Емирейтс" през април, побърза да защити своя колега преди днешната среща между двата отбора и заяви, че единственото, което липсва на французина са трофеите.

„За мен Арсен Венгер върши фантастична работа в клуба. Той винаги е намирал добри играчи - млади таланти, които е правел звезди, а продажбата им след това не се е отразявала на състоянието на отбора. Единственото, което му липсва са трофеите", заяви Далглиш в интервю за Sky Sports.

Арсенал загуби Сеск Фабрегас, изглежда, че ще загуби и Самир Насри и имат няколко наказани играчи. Но ще ни бъде трудно. Който и да излезе от останалите на терена - начина им на игра е един и същ - страхотен. Мисля, че всички трябва да ценим и уважаваме начина, по който те играят - не всички отбори могат да го правят по този начин", допълва шотландският специалист.

 

92