Бивш скаут разкри кога Ман Юнайтед може да уволни Тен Хаг


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед може да изчака до наближаването на януарския трансферен прозорец, за да уволни Ерик тен Хаг , твърди бившия главен скаут на клуба Мик Браун.

В момента има огромна несигурност около бъдещето на Тен Хаг, тъй като Ман Юнайтед направи слаб старт на кампанията 2024-25, като в момента се намира на 14-то място в таблицата на Висшата лига.

"Червените дяволи" направиха най-лошия си старт на сезона във Висшата лига, като завършиха наравно в началните си два мача във фазата на лигата на Лига Европа срещу ФК Твенте и Порто.

Съпредседателите на Ман Юнайтед Сър Джим Ратклиф и Джоел Глейзър , членът на футболния борд Сър Дейв Брейлсфорд и спортният директор Дан Ашуърт присъстваха на изпълнителна среща в Лондон във вторник, където се твърди, че е обсъдено бъдещето на Тен Хаг.

Томас Тухел, който напусна ролята си на мениджър на Байерн Мюнхен през май, в момента е силно свързван с позицията, докато имаше твърдения, че Рууд ван Нистелрой може временно да бъде поставен начело на тима.

Въпреки това, Браун, който е добре свързан с Ман Юнайтед, предположи, че е малко вероятно да се случи промяна преди наближаването на януарския трансферен прозорец.

"Те имат много играчи, с които някой трябва да влезе и да се справи.

Не съм толкова сигурен, че хора като [Масимилиано] Алегри и Тухел, хора като тях, биха искали толкова.

Затова те се ръководят от трансферния прозорец и кога могат да направят някои промени. Чух, че клубът би искал да изчака по-близо до януари, преди да дръпне спусъка на Тен Хаг, така че всеки нов мениджър да може да има трансферния прозорец.

Но обстоятелствата може да ги принудят да дръпнат спусъка рано. В идеалния случай би било по-близо до януари и около коледния период и ако искат да направят обаждане, тогава новият мениджър може да доведе свои играчи.

Въпреки това резултатите ще трябва да се подобрят, тъй като натискът е голям и те могат да бъдат принудени да вземат решение по-рано от това", заяви Браун.

Ман Юнайтед ще се завърне в мача от Висшата лига срещу Брентфорд на 19 октомври, като този мач бележи началото на натоварена поредица от мачове за 20-кратните шампиони на Англия.

Разбираемо е, че във вторник не е взето решение за бъдещето на Тен Хаг и холандецът остава с впечатлението, че ще му бъде дадено време да обърне сезона.

В настоящия момент изглежда вероятно Ерик да води тима за сблъсъка срещу Брентфорд, което означава, че шефовете на Ман Юнайтед не са склонни да отстранят мениджъра на този етап от кампанията.

Това обаче е бързо развиваща се ситуация и не би било шокиращо да видим промяна в следващите дни.

886