Гуардиола призна, че се е притеснявал за Едерсон


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че е бил притеснен от евентуалното напускане на вратаря Едерсон от клуба миналото лято.

Едерсон е номер едно в Сити, откакто се присъедини от Бенфика през лятото на 2017 г. За седем сезона на "Етихад" бразилецът спечели всички трофеи там.

Миналото лято имаше сериозен интерес към Едерсон от Саудитска Арабия, което притесни Гуардиола, но Сити така и не получи оферти за 31-годишния вратар, които да отговарят на очакванията им.

"Разбира се, че се притеснявах. Той е важна фигура в нашия отбор. Разбира се, в крайна сметка това не се случи. Провървя ни да го имаме. Надявам се, че е щастлив.

Той знае, че от първия ден не исках той да си тръгва, ние не искахме той да си тръгва.

Истината е, че офертата така и не дойде. Имам предвид истинска оферта, а не това, което предложиха за скъпия вратар на отбор, който е спечелил Висшата лига четири пъти поред. В противен случай той не би могъл да си тръгне.

Може би, ако предложението бе дошло, той нямаше да е тук. Това е истината.

Едерсон е толкова силен. Може да е мислил да напусне, но когато промени решението си, след секунда каза: "Добре, оставам тук и ще дам всичко от себе си“, заяви Гуардиола, цитиран от The Independent.

211