Тен Хаг похвали играта на Ман Юнайтед в защита


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг похвали представянето на отбора си в защита срещу Астън Вила.

Юнайтед завърши наравно 0:0 на "Вила Парк" в неделя. Само Саутхемптън, който е в зоната на изпадащите, отбеляза по-малко голове срещу "червените дяволи" през този сезон във Висшата лига.

Тен Хаг признава проблема с отбелязването на голове, но предпочита да се съсредоточи върху положителните страни, като например представянето на Юнайтед в защита.

"Бяхме много добре организирани, с играчи с много добър характер. Упорити, решителни. Отборът показа много добър дух.

Не позволихме на съперника да създаде нещо много. Когато се защитаваш така, късметът може да ти се усмихне, както стана в края, когато те имаха голям шанс на далечната греда.

Но това бе почти единственият им шанс. Ние контролирахме играта с топката. Създадохме няколко положения, въпреки че не бяха много.

Беше наистина балансиран мач. Ние ударихме гредата и Раши (Маркъс Рашфорд) имаше добра възможност. Но двата отбора се балансираха взаимно.

Знаем, че ни липсват голове. От тази гледна точка това не е добро начало на сезона. Определено не. Трябва да се подобрим. Ако искате да печелите мачове, трябва да вкарвате. Трябва да се подобрим в това отношение.

Но можем да се защитаваме добре като отбор. Отборът и планът на Вила бяха проектирани да контраатакуват и ние се противопоставихме на това много добре", заяви Тен Хаг.

52