Венгер се готви да пусне Насри срещу Ливърпул


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че няма да има проблеми да пусне в игра утре срещу Ливърпул Самир Насир, но призова феновете на „артилеристите" да не освиркват и присмиват на френския национал. Както е известно, въпреки спекулациите в пресата, евентуалното преминаване на полузащитника в Манчестър Сити се отлага за следващата седмица, а по-рано през деня наставникът на „гражданите" Роберто Манчини заяви, че се надява сделката да стане факт по-бързо.

Въпреки всичко това, Венгер твърди, че Насри все още е играч на Арсенал и след като се възстанови от травмата си е напълно готов да вземе участие в двубоя срещу Ливърпул. Френският полузащитник обаче може да бъде посрещнат враждебно от зрителите на „Емирейтс", което наистина тревожи Арсен.

„Едно нещо, което не бива да бъде поставяно под въпрос е ангажимента на Самир Насри към този клуб. Всеки ден, откакто той дойде тук, всеки ден той е работил с фантастичен дух. Феновете не се интересуват от отделния играч, а искат отборът им да печели. Живеем в модерна демокрация, където всеки има право да има мнение, но това не означава винаги, че няколко становища представляват мнозинство. Жалкото е, че екстремните становища получават повече медийно внимание, отколкото това на хората, които имат нормален здрав разум и интелект. По-голямата част от нашите фенове стоят зад нашите играчи и мисля, че утре ще го покажат това", заяви Венгер на днешната си пресконференция преди утрешния мач.

 

96