Карсли: Магуайър все още е с важна роля


Н. Гавазов

Временният старши-треньор на националния отбор на Англия Лий Карсли заяви, че все още играе важна роля за защитника на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър.

31-годишният Магуайър не бе сред 25-те играчи, повикани от Карсли за мачовете от Лигата на нациите срещу Гърция и Финландия в четвъртък.

Според Карсли той не е взел това решение заради формата на Магуайър. Лий просто иска да види какво правят другите централни защитници.

"Това е възможност да разгледаме други играчи. Формата няма нищо общо с това. В следващите два тренировъчни лагера ще разгледаме други играчи.

По време на последния тренировъчен лагер видяхме предимствата на отбора да е свеж и пълен с енергия. Искам играчите да се чувстват така, сякаш са заслужили мястото си в отбора. Хората искат да знаят къде те стоят в състава в дългосрочен план, но казах на всички футболисти, че това е краткосрочна ситуация.

Хари е играч, с когото съм работил в миналото. Той бе много позитивен, когато говорихме. Просто му обясних решението – имаме няколко добри централни защитници, които искаме да видим в действие. Хари все още е с важна роля – не само в този отбор, но и в тази кампания“, заяви Карсли.

64