Тревога в Ливърпул – Алисон се контузи


Н. Гавазов

Ливърпул получи привидно сериозна контузия заради вратаря Алисон Бекер, който изглежда има контузия в сухожилието в сблъсъка на "червените" във Висшата лига с Кристъл Палас.

32-годишният играч започна между гредите за началния удар на "Селхърст Парк", но дълбоко във второто полувреме той падна на тревата, след като изби топката в една ситуация.

Алисон се хвана за задната част на бедрото  и бе видимо ядосан от последния си удар, удряйки се на земята от разочарование и надавайки викове, докато медиците се грижиха за него.

Бившият играч на Рома в крайна сметка стана на крака и накуцвайки напусна терена, за да бъде заменен от Витезслав Ярош, който се появи за първата си старша игра за "червените" поради отсъствието на редовния номер две Каоимхин Келехер.

Очаква се Арне Слот да предостави актуална информация за контузията на Алисон, но реакцията на 32-годишния играч бе много тревожна, след като бе все по-измъчван от контузии през последните няколко сезона.

Алисон пропусна септемврийската победа с 3-0 над Борнемут поради проблем с бедрото и подобен проблем го извади от игра за два месеца миналия сезон, тъй като той пропусна 15 мача за клуб и страна между февруари и април.

Южноамериканецът все още има договор с Ливърпул за още три сезона, но мястото му на номер едно може да бъде застрашено, когато Гиорги Мамардашвили пристигне от Валенсия следващото лято.

102