Мареска: Не можем да се мерим с Ман Сити или Арсенал


Н. Гавазов

Челси не е готов да бъде конкуренция на Манчестър Сити и Арсенал за първото място във Висшата английска лига, въпреки силното начало на сезона, заяви мениджърът но лондончани Енцо Мареска.

"Сините" са на четвърта позиция в класирането с 15 реализирани гола, като имат едно от най-резултатните нападения в английския шампионат.

"Наистина не мисля, че можем да се мерим със Сити или Арсенал. Не сме готови за това. В Манчестър Сити работи един мениджър през последните девет сезона, докато в Арсенал - от пет години. Това са много важни неща. Ако искате да бъдете конкуренция на най-добрите, определено ще имате нужда от време. В Челси работим заедно от само няколко месеца. Това е наистина огромна разлика. Целта ни е да се подобряваме бавно и да вървим напред, но и да се доближим до тях. На този етап определено не сме готови за това", категоричен е Мареска, цитиран от световните агенции.

В неделя Челси приема Нотингам Форест и ще опита да постигне четири поредни успеха в първенството.

"Когато печелите, това абсолютно винаги създава енергия, доверие, увереност. Помага в процеса на развитие. Футболистите са първите, които разпознават кога отборът играе добре или не. Надяваме се, че можем да продължим по начина, по който се представяме сега. Обичам да съм фокусиран върху нещата, които мога да контролирам, а това са футболните процеси. Целият шум около клуба е нещо, което не е под мой контрол", каза още Мареска.

58