Дженкинсън излиза титуляр срещу Ливърпул


Н. Гавазов

В предстоящия мач от 2-я кръг на Висшата лига на Англия срещу Ливърпул, на мениджъра на Арсенал Арсен Венгер ще му се наложи да пусне в стартовия състав Карл Дженкинсън. Виждайки в 19-годишният футболист голям талант, през лятото френският специалист смело закупи за един милион паунда младият защитник на Чарлтън без да се притеснява от факта, че в своята досегашна кариера играчът е провел всичко седем официални мача и то в свубои от третия ешелон на английския футбол.

Във вторник вечер, в плейофната среща за влизане в групите на Шампионската лига срещу Удинезе, „артилеристите" загубиха заради травми Гибс и Джуру, а ден по-рано контузия получи Траоре. Тези загуби оголиха до неприличие левия фланг на отбраната на Арсенал и то в навечерието на важен двубой, какъвто е този срещу конкурента за топ 4 Ливърпул.

Венгер, който продаде Клиши на Манчестър Сити заяви след края на сделката, че няма да купува нов бек, но ето, че сега ще трябва да заложи на младия Дженкинсън, който ще направи своя дебют във Висшата лига на Англия, а любителите на футбола с нетърпение очакват да разберат какво е видял Венгер в играча.

Срещу „червените", французинът няма да може да разчита също така на Сонг и Жервиньо, които са наказани, както и на контузените Диаби и Уилшър. Отделно от това, Фабрегас, Насри, Ебуе, Бендтнер и Вела вече напуснаха или са пред напускане на „Емирейтс".

 

91