Слот: Не съм възхитен, победата не бе лесна


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот коментира победата с 2:0 над Болоня в мач от втория кръг на общата фаза на Шампионска лига.

"Не беше лесна победа според мен. Болоня ни създаде доста трудности. Те пазят персонално по целия терен, така че трябваше да издебнем правилния момент, защото, ако го пропуснем, оставаме на открито. Те се бориха здраво, за да запазят "суха" мрежа, но и ние имахме нужда от важни намеси на нашия вратар в няколко случая. Отбелязахме два много добри гола, особено вторият. Трудно се играе срещу отбор, който поема толкова много рискове и постоянно те притиска. Като цяло това е добър резултат, но не бих казал, че съм възхитен", заяви Слот.

Той похвали специално представянето на Райън Гравенберх.

"След мача му казах: "Отново добро представяне". Той игра наистина добре. Когато имаш играч, който може да се измъкне от прекия си пазач, това веднага ти дава предимство в подобен мач. Райън отново бе невероятен днес", смята нидерландецът.

"Видя се, че Болоня имаше добър план за мача с ясна идея за футбола. Те не спираха да изнасят топката от защитата, а когато играеш срещу отбор, който владее комфортно топката, понякога трябва да страдаш и да работиш здраво. Нашите защитници се хвърляха пред вратата и направиха всичко възможно, за да запишем "суха" мрежа", каза още специалистът.

59