Проблемите за Сър Алекс със защитата се задълбочават


Н. Гавазов

Проблемите за Сър Алекс със защитата на „червените дяволи" станаха още по-сериозни, след като на днешната пресконференция шотландският специалист обяви, че травмата на прасеца на Неманя Видич е по-сериозна, от първоначалните предположения. Според мениджъра, капитанът на отбора-рекордьор по титли в английския футбол ще бъде извън строя за период от пет седмици.

Както е известно, сръбският национал започна като титуляр в двубоя от старта на Висшата лига на Англия срещу Уест Бромич Албиън, който „червените дяволи" спечелиха с 2:1, но в 52-та минута бе заменен от Еванс и накуцвайки напусна терена.

По-рано през седмицата се смяташе, че Видич ще бъде извън строя само за десетина дни, но последните изследвания са показали, че контузията му е по-сериозна от очакванията.

Във въпросния двубой се контузи и Рио Фърдинанд, който пък ще остане в лазарета около шест седмици. По такъв начин, шотландският специалист няма да може да разчита на стълбовете в своята защита в мачовете на тима от Висшата лига срещу Тотнъм, Арсенал, Болтън, Челси и Стоук Сити.

 

100